Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Çad Cumhurbaşkanı Idriss Deby Itno’ya Verilen Fahri Doktora Törenine Katıldı

•  3 Mart 2019 Pazar

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Türkiye’ye gelerek resmi ziyaretlerde bulunan Çad Cumhurbaşkanı Idriss Deby Itno’ya, Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’nda düzenlenen törenle Karabük Üniversitesi tarafından fahri doktora takdim edildi. Fahri Doktora Törenine, Çad Cumhurbaşkanı Idriss Deby Itno, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Çad Yükseköğretim Bakanı David Houdeingar, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Rahmi Er, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri, akademisyenler ve Karabük Üniversitesi başta olmak üzere Türkiye ve Kıbrıs’ta eğitim gören Çadlı öğrenciler katıldı.

Çad Cumhurbaşkanı Idriss Deby Itno törende yaptığı konuşmada, kendisine sunulan fahri doktoradan dolayı büyük bir onur duyduğunu ifade ederek, 2010 senesinde Çad’tan 4 öğrencinin olduğunu ama 2019 senesinde bunun 900 e yükseldiğini ve bu durumdan son derece memnun olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay, yaptığı konuşmada resmi ziyaret vesilesiyle Itno ve heyetini Türkiye’de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, “Türkiye, hayallerin gerçekleştirileceği bir ülke. Çadlı gençlerin hayallerinin peşinde koşmaları, hayallerini kendi ülkeleri için kurmaları, Çad’ı geliştiriyor olmaları, Çad’ın sadece ekonomik kalkınması değil sosyal ve kültürel kalkınması anlamında iddialı bir şekilde Çad’a dönecek olmaları beni mutlu etti.” dedi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ise yaptığı konuşmada, “Türkiye’de 4 yıl önce 48 binlerde olan uluslararası öğrenci sayısının 148 bini aştığını belirten YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç, “57 üniversitemiz, 18 ülkeyle toplam 229 ortak eğitim öğretim protokolü yürütüyor.”dedi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ise, Çadlı öğrencilerin kendileri için ayrı yeri olduğunu ve “Çadlı öğrenci başkanı ‘Çad’da size bir ev yapalım, oraya gelin’ dedi. Fiziki olarak Çad’da bir evim olmadı, olmayacak ama şunu çok iyi biliyorum ki Çadlıların gönlünde kocaman bir evim var.” dedi.

Konuşmaların ardından Çad Cumhurbaşkanı Idriss Deby Itno’ya Fahri Doktorası  Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat tarafından takdim edildi.