ÜNİ-DOKAP Devir Teslim Töreni Gerçekleşti

ÜNİ-DOKAP Devir Teslim Töreni Gerçekleşti

•  20 Aralık 2018 Perşembe

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Üniversiteler Birliğinin (ÜNİ-DOKAP) 2019 yılı dönem başkanlığı Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’ne devredildi.

OMÜ Senato Salonu’nda gerçekleşen ÜNİ-DOKAP dönem başkanlığı devir teslim törenine Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektörümüz Prof.Dr. Bünyamin Şahin, ÜNİ-DOKAP Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Devir teslim töreni öncesinde  konuşan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç “ÜNİ-DOKAP olarak faaliyet gösteren, DOKAP bölgesi üniversitelerinin oluşturduğu, üniversiteler birliğinin dönem başkanlığını Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak 2018 senesinde devralmıştık. Bu görevi bir yıl süreyle yürüttük. 2019 yılında ÜNİ-DOKAP dönem başkanlığı görevini,Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesine devrediyoruz. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü olarak, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitemize çalışmalarında başarılar diliyor, Üniversiteler arasındaki bu iş birliğinin geliştirilerek devam etmesini temenni ediyorum.”dedi.

ÜNİ-DOKAP 2019 yılı dönem başkanlığı görevini devir alan Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin ise, “Değerli Rektörümüz ve aynı zamanda hocama bizi yetiştirdiği ve danışmanlığımızı yaptığı için teşekkür ediyorum. Nasip ikimizin de aynı anda rektör olmamızı getirdi. İnşallah buradan edindiğimiz tecrübeler ve burayla yapacağımız iş birlikleriyle birlikte güzel işlere imza atacağımızı düşünüyorum. ÜNİ-DOKAP ‘ta Sayın Rektörümüz ve Genel Sekterimizin tecrübelerinden istifade edeceğiz. Burada olmaktan, sizleri görmekten müteşekkirim. Değerli hocamın bu görevi bana teslim etmesinden dolayı çok mutluyum.” dedi.

Ayrıca, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Doğan Bozdoğan ÜNİV-DOKAP Genel Sekreteri olarak görevlendirildi.