Öğretmen Okullarının 175. Yılını Anma Programı Gerçekleştirildi

•  16 Mart 2023 Perşembe

Öğretmen Okullarının 175. yılı dolayısıyla Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından “Dârülmuallimîn’den Eğitim Fakültesine 175 yıl” başlıklı konferans düzenlendi. Şehit Hüseyin Kısa Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal ŞENOCAK, akademik ve idari personelimiz katıldı.

Dekan Prof. Dr. Erdal ŞENOCAK yapmış olduğu açılış konuşmasında öğretmen okullarından bahsederek bu okulların Eğitim Fakültelerinin temelini oluşturduğunu belirtti. Prof. Dr. ŞENOCAK, katılımlarından dolayı dinleyicilere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Program, Doç. Dr. Erdal KÜÇÜKER’in “Dârülmuallimîn’den Eğitim Fakültesine 175 Yıl” konulu sunumu ile devam etti. Doç. Dr. KÜÇÜKER, sunumunda Türkiye'de geçmişten günümüze öğretmen yetiştirme çabaları ve Eğitim Fakülteleri hakkında bilgiler paylaştı. Sunum sonrasında Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. ŞENOCAK, Doç. Dr. KÜÇÜKER’e programa katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti.