Yenileme Eğitimleri Tanıtım Programı

Yenileme Eğitimleri Tanıtım Programı

•  22 Kasım 2022 Salı

Tokat Valiliği, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Eğitim Fakültesi ve Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile “Yenileme Eğitimleri Tanıtım Programı” gerçekleştirilerek protokol imzalandı. 26 Haziran Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, TOGÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eren Yürüdür, Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, ilçe müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir yapmış olduğu konuşmada Dünyada yaşanan hızlı değişimler nedeniyle her alanda olduğu gibi öğretmenlik mesleğinde de yenilenmenin öne çıktığını ifade etti. Bu kapsamda Üniversite ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü arasında işbirliği yapılarak öğretmenlere yönelik yenileme eğitimlerinin başlayacağını ifade eden Özdemir emeği olanlara teşekkürlerini iletti.

TOGÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eren Yürüdür yapmış olduğu konuşmada Üniversitemizin eğitim öğretimin yanı sıra topluma hizmet misyonu adına da önemli adımlar attığını ifade etti. Tokat’ın üniversitesi olarak Tokat ile bütünleşme anlamında önemli atılımların yapıldığını kaydeden Yürüdür topluma katkı sağlayan pek çok projenin hayata geçirildiğini söyledi. Eğitim Fakültesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak birçok konuda sinerji yarattığını belirten Yürüdür yenileme eğitimlerinin akademi toplum entegrasyonunun önemli bir örneği olduğunu belirtti. Yürüdür, projenin geliştirilmesine katkı sağlayanlara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin yapmış olduğu konuşmada üniversitemiz ile ilgili bilgiler aktardı. Üniversitemizin bu yıl 30. yılını kutladığını belirten Rektörümüz Üniversitemizin Orta ve Doğu Karadeniz’in öğrenci sayısı anlamında ikinci büyük üniversitesi olduğunu söyledi. Tokat Valiliği ve Belediye ile çok uyumlu şekilde birçok faaliyet yapıldığını söyleyen Rektörümüz 30’un üzerinde sosyal sorumluluk projesinin paydaşlarla birlikte gerçekleştirildiğini belirtti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile de birçok işbirliğinin yürütüldüğünü ifade eden Rektörümüz kampüsümüz içerisinde Tarım Lisesinin faaliyet gösterdiğini ve yeni bir ilkokulun tamamlanarak eğitime başladığını belirtti. Yenileme eğitimlerinin Türkiye’de ilk defa üniversitemiz tarafından gerçekleştirildiğini vurgulayan Rektörümüz bu ilkin örnek olarak yayılacağını ümit ettiğini ifade etti. Rektörümüz, gelecekte fakültelerimizin tamamında bu faaliyetin başlatılacağını duyurarak katkısı olan Valimize, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve öğretim üyelerimize teşekkürlerini iletti.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu yapmış olduğu konuşmada yenileme eğitimleri projesinin ülkemize de örnek teşkil edebileceğini ifade ederek bu projenin Tokat’ta başlamasının mutluluk kaynağı olduğunu söyledi. Üniversitelerin genelde şehirlerle entegre olma noktasında sorun yaşadığını belirten Valimiz bunun tam aksine TOGÜ’nün şehre entegre konusunda fazlasıyla katkıda bulunduğunu belirtti.  Vali Hatipoğlu öncelikle Eğitim Fakültesinde başlayacak olan daha sonra diğer fakültelerde de uygulanacak yenileme eğitimlerinin hayırlara vesile olmasını dileyerek katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Açılış konuşmaları akabinde Yenileme Eğitimleri protokolü imzalandı. Sonrasında Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yenileme eğitimleri programı kapsamında derslere kayıt aşamaları anlatıldı. Öğretmenlerden gelen soruların da cevaplanması ile program son buldu.