TÖMER İnşaatı Temel Atma Töreni

TÖMER İnşaatı Temel Atma Töreni

•  21 Kasım 2022 Pazartesi

Üniversitemiz Taşlıçiftlik kampüsünde yer alan Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) binasının temel atma töreni gerçekleştirildi. İnşaat alanında yapılan törene Rektörümüz, Rektör Yardımcılarımız, Rektör Danışmanlarımız, Genel Sekreter, Daire Başkanları, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin yapmış olduğu konuşmada Üniversitemiz Taşlıçiftlik Kampüsünde devam eden inşaatlar hakkında bilgiler aktardı. Üniversitemizin bu yıl 30. yılını çeşitli etkinliklerle kutladığını, son yıllarda eğitim öğretim, uluslararasılaşma ve fiziki durum ile ilgili önemli gelişmelerin yaşandığını belirten Rektörümüz, son 3-4 yıllık süreçte yoğun bir şekilde çalışılarak binası olmayan birimler için inşaat projelerinin hazırlandığını ifade etti.  TÖMER inşaatının Üniversitemizin kendi öz gelirleriyle inşa ettirildiğini vurgulayan Rektörümüz, bu bina içerisinde Uluslararası İlişkiler, Erasmus, Farabi ve Mevlana ofislerinin de yer alacağını söyledi. Projenin yaklaşık 8 ayda tasarlandığını belirten Rektörümüz önümüzdeki yılda üç yeni bina inşaatına başlanacağını da duyurdu. Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin vermiş oldukları desteklerden dolayı tüm akademik ve idari personelimize teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

Rektörümüzün konuşmalarından sonra inşaat temeline beton döküldü ve dua edildi. Akabinde ise Uluslararası öğrenciler tarafından müzik ve şiir dinletisi gerçekleştirildi.