Çök-Kapan-Tutun ve Tahliye Tatbikatı

Çök-Kapan-Tutun ve Tahliye Tatbikatı

•  10 Kasım 2022 Perşembe

81 ilde eş zamanlı olarak “Çök-Kapan-Tutun ve Tahliye Tatbikatı” gerçekleştirildi. Tokat KYK Kız Yurdu’nda gerçekleşen tatbikata Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, AFAD yetkilileri, AFAD Gönüllüleri ve öğrenciler katıldı. Saat 21.00’de başlayan tatbikatta öğrencilerin olası bir deprem anında nasıl davranmaları gerektiği uygulamalı olarak anlatıldı. Tatbikat sonrası Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, “ 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Çök-Kapan-Tutun Tatbikatı” Tokat KYK Kız Yurdu’nda gerçekleştirildi. Tatbikatta öğrencilerimiz başarılı bir şekilde verilen talimatları yerine getirdi. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin ise, “ Üniversitemiz öğrencilerinin kaldığı yurtlarda gerçekleştirilen tatbikat son derece başarılı bir şekilde uygulandı. Öğrencilerimiz olası bir depremde nasıl davranmaları gerektiklerini öğrendiler. Çök-Kapan-Tutun Tatbikatı’nın gerçekleşmesini sağlayan İçişleri Bakanlığımıza, Tokat Valiliğimize, AFAD İl Müdürlüğümüze, yurt müdürlüğümüze ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Çök-Kapan-Tutun Tatbikatına toplamda 1209 öğrenci katıldı.