Tıp Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni

•  4 Kasım 2022 Cuma

Üniversitemiz Tıp Fakültesi tarafından beyaz önlük giyme töreni düzenlendi. Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda gerçekleşen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Süha Parlaktaş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık Özkan, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, aileler ve öğrenciler katıldı.

Tıp Fakültesi dönem 1 öğrencisi Birsu Demirezen yapmış olduğu konuşmada, TOGÜ’nün Tıp eğitiminde Türkiye’nin en iyi üniversiteleri ile yarışabilecek düzeyde olduğunu ifade ederek burada eğitim görmekten oldukça mutlu olduğunu söyledi. Üniversitemizin Tıp eğitimi anlamında ihtiyaç duyulan tüm imkânları öğrencilerine sunduğunu belirten Demirezen doktorluk mesleğini yaparken pusulasının her zaman vicdanı olacağını vurguladı. Demirezen konuşmasını ailesine ve hocalarına teşekkürlerini ileterek sonlandırdı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık Özkan konuşmasında Tıp Fakültesi hakkında bilgiler aktararak fakültemizin oldukça iyi bir eğitim verdiğini ifade etti. Özkan, öğrencilerin öncelikle mesleği ve insanlığı sevmesi gerektiğini belirtti. Hekimliğin aynı zamanda bir sanat dalı olduğunu söyleyen Özkan, öğrencilerin eğitimleri süresince doktorluk sanatının inceliklerini hocalarından öğreneceklerini ifade etti. Uzun ve zor bir süreç olan Hekimlikte doktorların sürekli bir şekilde kendilerini güncellemeleri gerektiğini vurgulayan Özkan tüm hekim adaylarına başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Süha Parlaktaş yapmış olduğu konuşmada beyaz önlük giymenin anlamı konusunda açıklayıcı bilgiler aktardı. Doktorluk mesleğinin zor ve uzun bir süreci kapsadığını belirten Parlaktaş, başarının asla tesadüf olmadığını ve hekimlikte çok çalışmanın başarı getireceğini söyledi. Hekimliğin yaşayan bir meslek olduğunu ifade eden Parlaktaş öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek beyaz önlüklerinin hayırlı olmasını diledi. Parlaktaş, beyaz önlük giyme töreninin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

Açılış konuşmaları sonrasında TOGÜ Devlet Konservatuarı öğrencileri tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi. Sonrasında Tıp Fakültesi öğretim üyeleri tarafından Hekim adaylarına beyaz önlükleri takdim edildi.