9. Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi

•  29 Eylül 2022 Perşembe

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ev sahipliğinde “9. Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi ” açılış programı gerçekleştirildi. 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Salonu’nda yapılan törene Vali Numan Hatipoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, KGK Başkan Yardımcıları Rafet Dilmen, Murat Yünlü, Rektör yardımcılarımız, Rektör danışmanlarımız, Genel Sekreterimiz, akademik ve idari personeller ve öğrenciler katıldı.

Kongre Dönem Başkanı Doç. Dr. Mihriban Coşkun Arslan yapmış olduğu açılış konuşmasında 9. Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi’ne ev sahipliği yapmaktan ve araştırmacıları Tokat’ta misafir etmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Program hakkında bilgiler aktaran Coşkun Arslan, desteklerinden ve katılımlarından dolayı emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Kongre Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can yapmış olduğu konuşmada Tokat’ta ve Üniversitemizde olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Vecdi Can kongrenin mutfağında ve arka planında birçok isimsiz kahraman olduğunu söyleyerek kongreye verilen destek ve hazırlık için teşekkürlerini iletti. Vecdi Can, vermiş olduğu desteklerden dolayı Rektörümüze de teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Üniversitemizin gelişimi ile ilgili bilgiler aktararak konuşmasına başladı. Bu yıl 30. yılını kutlayan üniversitemizin 10 Kampüste 17 Fakülte 13 Meslek Yüksekokul 2 Yüksekokul, 1 Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ve 1 Devlet Konservatuvarı ile eğitim öğretimi sürdürdüğünü, son 4 yıl içerisinde 5 yeni fakülte açıldığını, 3700 uluslararası öğrenci ile 35 bine yakın öğrencimizin bulunduğunu ve üniversitemizin uluslararası derecelendirme kuruluşlarında önemli dereceler elde ettiğini ifade etti. Son dört yıl içerisinde sürdürülebilir enerji konusunda da önemli atılımlar yapan üniversitemizin kendi elektriğini ürettiğini söyleyen Rektörümüz katı atık tesisi, suların toplanması gibi çevre dostu girişimlerin gerçekleştiğini vurguladı. Rektörümüz 9. Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi’nde emeği olanlara teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu yapmış olduğu konuşmada kendisinin de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu olduğunu belirterek muhasebenin hayatın her alanında olduğunu söyledi. Üniversitemizin daha 4 yaşında olduğunda Reşadiye’de Kaymakam Vekilliği yaptığını ifade eden Valimiz gelinen noktada Üniversitemizin muazzam bir gelişme gösterdiğini, şehri ile birlikte gelişen Üniversitemizin kentimize artı değer kattığını söyledi. Valimiz kongrenin hayırlara vesile olmasını ve başarıyla sonuçlanmasını dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Protokol konuşmaları sonrasında Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı tarafından Jazz Konseri düzenlendi. Konser sonrasında teşekkür belgesi takdimi yapıldı.

9. Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi 29 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında devam edecek.