Rektörümüzden Açılış Dersi

Rektörümüzden Açılış Dersi

•  19 Eylül 2022 Pazartesi

Tokat Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Üniversitemiz işbirliği ile Valimiz, Rektörümüz ve üniversitemiz profesörleri tarafından 2022-2023 eğitim öğretim yılı başlangıcında ortaöğretimde öğrenim gören öğrencilere verilmesi planlanan açılış dersi etkinlikleri başladı. Etkinlikler kapsamında Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin Tokat Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde açılış dersine katıldı. Ortaöğretim kurumuna devam eden öğrenciler için üniversite düşüncesi,  kendilerini değerli hissetme, başarıya giden yolda daha önce bu yolda yürümüş insanlarla sohbet ederek kendilerine rol model olabilecek bilim insanlarını tanıma ve motivasyonlarını artırma hedefleri ile düzenlenen etkinlikte Rektörümüz öğrencilere kendi deneyimlerinden bahsetti. Kendisinin de Tokat Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduğunu belirten Rektörümüz lise yıllarında öğrendiği Arapçanın çokça faydasını gördüğünü dile getirdi. Öğrencilerin hedeflerini belirlemelerini tavsiye eden Rektörümüz gelen soruları da cevaplayarak dersi sonlandırdı.