Tercih Edilen Üniversite TOGÜ

Tercih Edilen Üniversite TOGÜ

•  15 Ağustos 2022 Pazartesi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2022 tercih sonuçlarına göre Üniversitemiz, lisans programlarında yüzde 98, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk oranına ulaşarak büyük bir başarı elde etti. YKS yerleştirme sonuçlarına göre 59 lisans, 99 ön lisans programı olmak üzere üniversitemize 7525 öğrenci yerleşti. Okul birincileri ile birlikte bu sayı 7574’e yükseldi. Üniversitemiz toplamda yüzde 99’luk doluluk oranına ulaştı.

Son 4 yıllık dönemde ulusal ve uluslararası başarıları ile göz dolduran Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi bünyesine 5 yeni fakülte ve birçok araştırma merkezi kattı. Program kılavuzlarını şeffaflaştıran üniversitemiz büyük bilimsel ve sanatsal programlara ev sahipliği yapabilecek düzeye ulaştı. Taşlıçiftlik Kampüsünde güneş enerji santrali kuran üniversitemiz kendi elektriğini üreten üniversiteler arasında önemli bir derece elde etti. 93 ülkeden 198 yükseköğretim kurumu ile anlaşması bulunan üniversitemiz uluslararası 3500 öğrencinin tercih ettiği bir üniversite oldu.

30 bini aşan öğrencisi ve 3500’ü aşan uluslararası öğrencisi ile günden güne büyüyen ve gelişen üniversitemize yerleşen yeni öğrencilerimiz ile kontenjanlarımızın yüzde 99 doldu. Üniversitemize yerleşen tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor eğitim öğretim hayatlarının başarılarla dolu olmasını diliyoruz.