Anadolu Üniversiteler Birliği Tanıtım ve Tercih Fuarı Açıldı

•  27 Temmuz 2022 Çarşamba

Anadolu Üniversiteler Birliği tarafından gerçekleştirilen Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarlarının üçüncüsü  Üniversitemiz ev sahipliğinde açıldı. Tokat Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen açılışa Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, rektör yardımcılarımız, genel sekreterimiz, dekanlarımız ve müdürlerimiz katıldı.

Açılış konuşması yapan Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin,” Dönem başkanlığını Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitemizin yaptığı Anadolu Üniversiteler Birliğimizin almış olduğu karar sonrasında birliğimize bağlı olan 10 şehir ve 13 üniversitemiz illerimizde tanıtım yapacaklar. Bu bağlamda ilk olarak Erzincan, ikinci olarak Sivas ve üçüncü olarak da şehrimiz tercih fuarlarına ev sahipliği yapıyor. Katılımlarından dolayı üniversitelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem Başkanlığını yapan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ise yaptığı konuşmada, “Birlik olarak hem dostluklarımızı pekiştirmek, hem de birliğimize bağlı olarak faaliyet gösteren üniversitelerimizin kaynaşması ve gerek idari gerekse akademik personelimizin tanışmaları açısından tercih fuarları düzenleme kararı aldık. Özellikle uluslararası öğrencilerin şehirlerimize kazanılması konusunda Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitemizin tecrübelerinden faydalanıyoruz. Ben bizlere destek olan tüm üniversite rektörlerimize, akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından fuar açılışı yapılarak katılımcı üniversite stantları gezildi. 2022 YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından, üniversite adayı öğrencilerimizin hem üniversitelerimizi daha yakından tanıyabilmeleri hem de doğru tercih yapabilmelerine katkı sağlamak amacıyla 25 Temmuz - 03 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılacak olan "Anadolu Üniversiteler Birliği Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarları" sırasıyla Amasya, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Kayseri ve Malatya şehirlerinde düzenlenecek fuarlar ile devam edecek.