Rektörümüzden Kosova Ziyaretleri

Rektörümüzden Kosova Ziyaretleri

•  27 Haziran 2022 Pazartesi

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin Kosova'da bir seri ziyaretlerde bulundu. Mamuşa Belediye Başkanı, Türk Temsil Heyeti Başkanlığı ve Prizren Türk Başkonsolosluğu'na ziyaretler gerçekleştirildi. Prizren’e bağlı Mamuşa Belediye Başkanı Abdulhadi Krasniç’e ikinci dönem seçilmesi nedeniyle tebrik ziyaretinde bulunan Rektörümüz, üniversitemizde öğrenim görmekte olan Mamuşalı öğrencilerin durumlarını değerlendirdi. Ziyarette bu yıl yapılacak öğrenci alımı sınavı tarihi de kararlaştırıldı.

Prizren’de görev yapmakta olan Türkiye’nin askeri gücü Türk Temsil Heyeti Başkanlığına yapılan ziyarette Rektörümüz Türk Temsil Heyet Başkanı Albay Fatih Cansız ile görüştü. Sultan Murat Kışlasında yapılan görüşmede Albay Fatih Cansız Temsil Heyetinin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Ziyaret sonrası karşılıklı hediye takdimi yapıldı.

Prizren Türk Başkonsolosluğunu ziyaret eden Rektörümüz, Başkonsolos Vekili İsmail Cenk Şen ile görüştü. Ziyarette Türkiye-Kosova üniversiteleri arasında yapılan iş birlikleri ve Kosovalı öğrencilerin durumları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.