2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Coşkusu

•  10 Haziran 2022 Cuma

Üniversitemiz 2021-2022 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni coşkulu bir törenle gerçekleştirildi. Üniversitemiz Stadyumunda düzenlenen mezuniyet törenine Vali Vekili Osman Sarı, Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban, Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, İl Genel Meclisi Başkanı, Ak Parti Tokat İl Başkanı Cüneyt Aldemir, Rektör yardımcıları, akademik, idari personelimiz ile öğrenci ve aileleri katıldı.

Üniversitemiz ön lisans birincisi Reşadiye Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencisi Derya Öztürk yapmış olduğu konuşmada ön lisans 1’incisi olarak bu konuşmayı yapmaktan dolayı çok heyecanlı ve gururlu olduğunu belirterek üniversitemizde çok değerli hocalardan iyi bir eğitim aldığını ve tüm hocalarına şükranlarını sunduğunu ifade etti. Ön lisans birincisi ailesine de teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Üniversitemiz lisans birincisi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü öğrencisi Gül Kavak yapmış olduğu konuşmada mezun olurken hem sevinci hem de hüznü birlikte yaşadığını söyleyerek yeni bir başlangıç yaptığını belirtti. Ülkemizin zor şartlar altında kurulduğunu ifade eden Kavak, “Atalarımız, dedelerimiz, gazilerimiz ve şehitlerimiz bugün bizler burada rahat, hür ve medeni bir yaşam sürelim diye canlarını verdiler, vücutlarından bir parça kaybettiler. Şehitlerimiz, atalarımız ve gazilerimize karşı borcumuzu ödemeliyiz. Bu borç ancak çalışmak, üretmek ve geliştirmek ile ödenebilir” dedi. Kavak, hocalarına ve ailesine teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, bu yılki mezuniyet törenimizin üniversitemizin 30. yılına denk geldiğini belirterek ayrı bir öneme sahip olduğunu söyledi. Üniversitemizin 72 farklı ülkeden 3500’ü uluslararası olmak üzere 35 bin civarında öğrencisinin olduğunu ifade eden Rektörümüz, gece gündüz demeden çalışarak üniversitemizin daha iyi yerlere geleceğini belirtti. Velilere hitap eden Rektörümüz “Maddi ve manevi fedakârlık yaparak bu noktaya getirdiğiniz çocuklarınızla, evlatlarımızla gurur duyabilirsiniz. Zira rektörleri olarak ben onlarla gurur duyuyor, iftihar ediyorum” diyerek hocalarımıza öğrencileri bugünlere ulaştırdıkları için teşekkürlerini iletti.

Öğrencilere de seslenen Rektörümüz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Siz yarınımızın sahipleri ve ülkemizin geleceğisiniz. Sadece başarı ve sonuç odaklı değil, aynı zamanda insan odaklı olun. Daima pozitif, yapıcı ve mütevazı olun. Size gösterilen yollardan yürümeyin; kendi yol ve patikalarınızı oluşturun ki, başkaları da o yeni yollardan ve patikalardan yürüyebilsin. Dürüst ve ahlaklı olun. İnsan onuruna yakışmayan işlerden uzak durun. Yüksek erdemlerle gittiğiniz her yere ışık ve aydınlık olun” dedi. Rektörümüz tüm öğrencilere sağlık, başarı ve şans dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu yapmış olduğu konuşmada her mesleğin kendine göre bir özelliğinin ve öneminin olduğunu belirterek önemli olanın mesleği en iyi şekilde yapmak olduğunu vurguladı. İşini iyi yapmanın ve sonuçta vatana, millete hizmet etmenin çok değerli olduğunu belirten Eroğlu öğrencilere hitaben “Size güveniyoruz. Sizler bu ülkeyi çok daha güzel noktalara getireceksiniz. Bizlerden aldığınız bu bayrağı daha yükseklere taşıyacaksınız. Allah bize çok güzel bir vatan ve şanlı bir tarih vermiş. Çıktığınız bu yolda hem kendinize hem de vatanınıza güzel işler yapmanızı dilerim” dedi. Eroğlu tüm mezunlarımıza sağlık ve mezuniyetlerinin hayırlara vesile olması dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Vali Vekili Osman Sarı yapmış olduğu selamlama konuşmasında tüm öğrencilerimizi tebrik ederek mezuniyetlerinin hayırlara vesile olmasını diledi. Vali vekilimiz, Türkiye’de ve Dünyada ülkemizin temsilcisi olacak çok sayıda öğrenciyi mezun ettikleri için Rektörümüze ve ekibine teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Protokol konuşmaları sonrası mezuniyet belgesi takdim törenine geçildi. Lisans ve ön lisans eğitimlerini derece ile bitiren öğrencilere mezuniyet belgeleri protokol tarafından verildi. Akabinde öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezuniyet coşkusu yaşadı.

2021-2022 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni Gece Yolcuları grubunun vermiş olduğu mezuniyet konseri ile son buldu.