3. Uluslararası Afet Yönetimi Kongresi

3. Uluslararası Afet Yönetimi Kongresi

•  9 Haziran 2022 Perşembe

Üniversitemiz ve AFAD Başkanlığı iş birliği ile düzenlen 3. Uluslararası Afet Yönetimi Kongresinin açılışı 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Salonu’nda gerçekleşti. Açılışa Tokat Vali Vekili Osman Sarı, Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen, İl protokolü, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, akademik ve idari personelimiz ile öğrenciler katıldı.

Kongre Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Mehtap Aras yapmış olduğu konuşmada kongrenin 6 aylık bir hazırlık sürecini kapsadığını ve bu süreçte yoğun bir emek harcanarak kongrenin gerçekleştirildiğini belirtti. Kongre hakkında bilgiler aktaran Aras desteklerinden dolayı İçişleri Bakanına, AFAD Başkanlığına, Rektörümüze ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen yapmış olduğu konuşmada kongrenin Üniversitemiz ve AFAD’ın yoğun emekleri ile düzenlendiğini ve 3’ncüsünün gerçekleşen kongrenin önemli sonuçlarının olacağını ifade etti. Taşdelen, Afet yönetimi konusunda da bilgiler aktararak AFAD’ın kuruluş sürecini anlattı. Afet durumunda koordine olmanın oldukça önemli olduğunu belirten Taşdelen kongrenin düzenlenmesinde emekleri olanlara teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin yapmış olduğu konuşmada üniversitemiz hakkında bilgiler aktararak üniversitemizin uluslararası başarılarına değindi. Rektörümüz Üniversitemizde Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü bulunduğunu ve öğrencilerin bu bölümde eğitim aldığını, ayrıca üniversitemiz bünyesinde AFET ve Acil Durum Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin bulunduğunu söyledi. Rektörümüz İçişleri Bakanlığımızın, AFET ve Acil Durum Uygulama ve Araştırma Merkez’leri bulunan üniversitelerin Rektör ve Müdürleri ile yaptığı toplantıdan iki önemli sonuç çıktığını belirtti. Bu sonuçlardan ilkinin 3. Uluslararası Afet Yönetimi Kongresi olduğunu belirten Rektörümüz, toplantıda projesi sunulan AFET ve Acil Yardım Uygulama Alanı’nın Sayın Bakan Süleyman Soylu tarafından uygun görüldüğünü ve kampüsümüzde hizmete açıldığını duyurdu. Rektörümüz katkılarından dolayı İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’ya, AFAD Başkanlığına ve Üniversitemiz personeline teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

Tokat Vali Vekili Osman Sarı yapmış olduğu konuşmada 2003-2004 yıllarında Bingöl ve Sivrice Depremlerinde görev aldığını ve o dönemlerde organizasyonlarda sıkıntılar yaşandığını belirtti. İçişleri Bakanlığı ve AFAD’ın bu konuya el attığını ve dünyada örneklerine az rastlanır bir şekilde, ciddi manada bir örgütlenme ile bu konuya cevap verdiğini ifade etti. Vali Vekilimiz kongrenin organize edilmesine destek veren herkese teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

Protokol konuşmaları sonrası Afet Risk Yönetimi paneline geçildi. Üniversitemiz ve AFAD Başkanlığı iş birliği ile düzenlen 3. Uluslararası Afet Yönetimi Kongresi 9-10 Haziran 2022 tarihlerinde devam edecek.