Temiz Kampüs İçin El Ele Etkinliği

Temiz Kampüs İçin El Ele Etkinliği

•  6 Haziran 2022 Pazartesi

5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Ziraat Fakültesi, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve Çevre Düzenleme Müdürlüğü tarafından “Temiz Kampüs İçin El Ele” etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir Süha Parlaktaş, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüstem Cangi, Prof. Dr. Dürdane Yanar, Öğr. Gör. Alper Mutlu, öğretim üyelerimiz, öğrenci kulüplerine üye öğrenciler ve çevre birimi katıldı.

Doç. Dr. Esen Oruç yapmış olduğu konuşmada Dünya çevre gününün 50 yıldır kutlandığını, bugünkü etkinlikle çevrenin değeri konusunda farkındalık oluşturulmak istendiğini belirtti. Yapılan etkinlikte kampüsümüzde on üç farklı güzergâhtan ilerlenerek, uygun olmayan yerlere bırakılmış atıkların atık toplama noktalarına taşındığını ifade eden Oruç “Kirletmediğimizi de temizleyerek ortak kullandığımız alanların evimiz kadar önemli olduğu mesajını veriyoruz” dedi.

Etkinlik kapsamında Genç Tema, TOGÜ Genç Yeşilay, Bitki Koruma, Tarım ve Mühendislik, Havacılık, Coğrafya, Çocuk Gelişimi, Sosyal Bilgiler, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Sıfır Atık, Çevre kulübü üyesi öğrenciler ve öğretim üyeleri kampüste belirlenen güzergâhlarda çevre temizliği yaptı.  Çöplerle toplu fotoğraf çekimi sonrasında, katılımcılara müzik dinletisi eşliğinde sandviç ikramı yapıldı.