Fide Satışları Başladı

Fide Satışları Başladı

•  6 Mayıs 2022 Cuma

Üniversitemiz Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından üretimi gerçekleştirilen sebze fidelerinin satışı başladı. Seralar önünde gerçekleştirilen satışların ilk gününde üreticiler fidelere yoğun ilgi gösterdi. Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Naif Geboloğlu yaptığı açıklamada, her yıl üreticiler ve hobi amaçlı üretim yapmak isteyenler için sebze fidesi üretildiğini ifade ederek domates, biber, patlıcan, hıyar, kabak, kavun, karpuz gibi sebzelerden oluşan bir buçuk milyon civarında fide üretildiğini belirtti. Fide üretimindeki amacın bölge insanına örnek ve fide fiyatlarını belli seviyede tutmak olduğunu kaydeden Geboloğlu bu yıl fideye ilginin önceki yıllara göre fazla olduğunu söyledi. Geboloğlu üreticilerin yoğun ilgisi için teşekkürlerini iletti.