“Bir Millet İki Devlet Zafer” Resim Sergisi

•  22 Nisan 2022 Cuma

Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi ve Üniversitemiz işbirliği ile “Bir Millet İki Devlet Zafer” konulu resim sergisi Tokat Belediyesi Şehir Müzesinde açıldı. Açılışa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Özbay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Çakır, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özlem Onuk, İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Onur Bakırhan, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Mehemmed Yüzbaşıyev, sergi açmadaki amacın “Bir Millet İki Devlet” kavramını çizilen resimlere yansıtmak isteği olduğunu belirtti. İki devletin tarih boyunca birçok savaş ve seferler yaptığını, bu zaferlerin Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı ve 21. yüzyılda da Karabağ Zaferi olduğunu ifade eden Yüzbaşıyev “Cumhurbaşkanımızın destekleri ile Türk halkına her zaman minnettar olacağız. Bu zaferi 44 günde kazanmış olduk. Ben sergimize katılan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özlem Onuk yaptığı konuşmada, Prof. Mehemmed Yüzbaşıyev’in yoğun emek ve özveri ile önemli çalışmalara imza attığını ifade ederek kendisine çalışmalarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Özbay yapmış olduğu konuşmada yaklaşık 15 yıldır Üniversitemize hizmet veren Prof. Mehemmed Yüzbaşıyev’in çok değerli çalışmalarının bulunduğunu ve bu sergide de önemli eserlere imza attığını ifade etti. Özbay, sergide Azerbaycanlı kardeşlerimizle Türkiye arasındaki dostluk bağlarının güçlendirilmesinin konu edildiğini söyleyerek emeklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Sonrasında sergi açılışı gerçekleştirildi. “Bir Millet İki Devlet Zafer” Resim Sergisi 22-29 Nisan 2022 tarihleri arasında gezilebilecek.