Dr. Ahmet Hakan Baş Eserleri Konseri

Dr. Ahmet Hakan Baş Eserleri Konseri

•  21 Ocak 2022 Cuma

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından 2021-2022 Güz Döneminde gerçekleştirilen sanatsal etkinlikler kapsamında “Dr. Ahmet Hakan Baş Eserleri” konseri gerçekleştirildi. Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konserin şefliğini Öğr. Gör. Dr. C. Korhan Işıldak yaptı.  Konserde sazende olarak bendirde Doç. Dr. Gamze Köprülü, viyolonselde Doç. Dr. Tolga Karaca, udda Öğr. Gör. Aziz Destegül, kanunda Öğr. Gör. Funda Keklik Kal, neyde Arş. Gör. Hasan Zahid Yurdagül, kemanda lisans öğrencisi Ömer Ekinci ve tanburda lisans öğrencisi Abdulkadir Uğraşan sahne aldı.

Sanatçılar konserde bestecinin saz eserlerinden Hicaz Saz Semaisi “Çağan”, Kürdi Saz Semaisi “Keklik”, Hüzzam Saz Semaisi “Selin”, Hüzzam Medhâl “Kaan”, Nihâvend Saz Semaisi “Düş”, sözlü eserlerinden ise Hicaz şarkı “Garip Ney”, “Söyletme Beni”, Kürdi şarkı “Seni Herşeyden Çok Sevebilseydim”, Hüzzam şarkı “Bir Tükenmez Dertleyim Ben”, Nihâvend şarkı “Bitmeyecek Bir Sevgi İstiyorum” ve “Ah Güzel İstanbul” isimli bestelerini seslendirdiler.

Ayrıca bestekâr Dr. Ahmet Hakan Baş’ın saz eseri formlarından oluşan 7 eseri, TRT Repertuar Kurulu tarafından kabul edilmiştir. Geçen yıl Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından 2020-2021 Güz döneminde her hafta düzenli olarak gerçekleştirilen Çarşamba Günü Konserleri kapsamında 13 Ocak 2021 Çarşamba günü saat 15:00’de gerçekleştirilen “Nihâvend Eserler” isimli konserde icra edilen 7 saz eseriyle TRT'ye müracaatta bulunduğunu ifade eden BAŞ, repertuvar kurulun incelemesinin ardından eserlerinin kabul edildiğini, bu başarının Tokat için, ayrıca üniversitemizin Türk müziğine katkısı anlamında önemli olduğunu söyledi.

Konser sonrasında İl Jandarma Komutanı Alb. Bahri Bostancı ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İsa Gökçe Öğr. Gör. Dr. Ahmet Hakan Baş ve İcracılara teşekkür belgesi takdim etti.