Kariyer Akademisi Protokolü

Kariyer Akademisi Protokolü

•  10 Ocak 2022 Pazartesi

Üniversitemiz ile Tokat İŞKUR İl Müdürlüğü arasından “Kariyer Akademisi” Protokolü imzalandı. “Geleceğin Meslekleri, Mesleklerin Geleceği” çalışmaları ve Ulusal Genç İstihdam Stratejisi Eylem Planı (2021-2023) çerçevesinde TOGÜ, İŞKUR ve KARMER iş birliğinde yapılan protokolün imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İsa Gökçe, Tokat İŞKUR İl Müdürü Bekir Fındık ve TOGÜ KARMER Müdürü Doç. Dr. Doğan Bozdoğan katıldı.

Protokol ile genç istihdam oranının artırılması, sektör ihtiyaçlarına özel eğitim programlarının geliştirilmesi ve donanımlı, nitelikli işgücünün yetiştirilmesi hedefleniyor. Sektörde yer alan profesyonellerin de eğitimci olarak yer alacakları eğitim programları sırasıyla video, çevrimiçi, örgün ve işbaşı eğitim adımlarını içerecek. Eğitimler sonucunda başarılı olan gençlerin istihdam edilmesine dayalı olan programların işbaşı eğitim kısmında katılımcıların “Günlük Cep Harçlığı” ödemesi, “Genel Sağlık Sigortası” ile “İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası” primi İŞKUR tarafından karşılanacak. Proje sürecinde bu haklardan 1500 öğrenci ve yeni mezunun yararlanması hedeflenirken protokol doğrultusunda 50’den fazla firma ile işbirliği yapılması planlanmakta.