24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı

•  24 Kasım 2021 Çarşamba

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından “24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı” gerçekleştirildi. 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Rektör yardımcıları Prof. Dr. İsa Gökçe, Prof. Dr. Bekir Süha Parlaktaş, Prof. Dr. İbrahim Özbay, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eren Yürüdür, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eren Yürüdür yapmış olduğu konuşmada, “maddi doyumu yüksek olmayan ama manevi hazzı her şeyin üstünde olan bir meslek öğretmenlik. Öğrencilerin gözündeki ışıltıyı gördüğünüzde tüm dertlerinizi unutursunuz. İnşallah öğretmenlerin tüm sorunlarının çözüldüğü, eğitim sorunlarının çözüldüğü güzel günlerde faydalı bir şekilde sizlerin de öğretmenlik yapmanızı diliyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Bünyamin Şahin yapmış olduğu konuşmada, “öğretmenlik aşk, adanmışlık ve sevgi mesleğidir. Bir öğretmenin en mutlu olduğu an öğrencileriyle mutlu olduğu andır. Bizim öğrencilerimiz hocalarından aldıkları bilgi, beceri, görgü ile eğitimlerini tamamlıyorlar. Öğrencilerimizin yapmış olduğu hizmetlerden dolayı onlarla gurur duyuyoruz. Öğretmenlere olan sevgimiz çok yüksek, bugün bizim mutlu günümüz, gururlu günümüz. Tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyoruz” dedi.

Konuşmalar sonrası Eğitim Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Yasemin Akşeker “Bir Öğretmen Adayının Konuşması” adlı etkinliğini, Belgin Özcan ise Hüseyin Kulaksız’a ait Sanatkâr şiirini seslendirdi. Akabinde TOGÜ Çok Sesli Korosu Konseri gerçekleştirildi.

Program sonrası 24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinlikleri kapsamında Eğitim Fakültesi’nde Halk Müziği Dinletisi yapıldı. Öğr. Elm. Eren Ulukan tarafından hazırlanan dinletide Müzik Eğitimi Anabilim dalı öğrencileri görev aldı.