Program Akreditasyon Bilgilendirme Toplantısı

•  23 Kasım 2021 Salı

Üniversitemiz Kalite Koordinatörlüğü tarafından Program Akreditasyon Bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Şehit Ömer Halisdemir konferans salonunda yapılan toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Rektör Yardımcılarımız, Birim Kalite Komisyon Başkanlarımız, Başkan Yardımcılarımız ile Birim ve Bölüm Kalite Temsilcilerimiz katıldı.

Kalite Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Seda Demir Kalite Koordinatörlüğünü tanıtarak program akreditasyonları sürecinde Kalite Koordinatörlüğü olarak tüm birim ve bölümlerle sürekli iletişim ve etkileşim halinde olduklarını söyledi. Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Uğur Akın yapmış olduğu konuşmada Birim Kalite Komisyon Başkanları, Başkan Yardımcıları, Birim ve Bölüm Kalite Temsilcileri ve tüm öğretim elemanları ile birlikte program akreditasyon sürecini biran önce başlatmanın gerekliliğini vurguladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin yapmış olduğu konuşmada yönetim olarak üniversite genelinde tüm birim ve bölümlerimizle akreditasyon çalışmalarına başlamak konusunda kararlı olduklarını belirterek bu kapsamda gerekli tüm desteğin sağlanacağını ve üniversitemiz öğretim elemanlarının tamamının işbirliğini ve özverili desteğini beklediklerini ifade etti.

Konuşmalar sonrası Kalite Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi F. Özge Maviş Sevim program akreditasyonuna yönelik bilgilendirici bir sunum yaptı. Sevim sunumunda akreditasyon, amaçları, ölçütleri, süreci, yapılacak işlemler, yetkilendirilen ulusal ve uluslararası kuruluşlar, akredite olan programların yıllara göre artış miktarları ve başvuru sürecindeki önemli tarihlere değindi. Toplantı soru cevap etkinliğiyle son buldu.

Bilgilendirme sunumuna ulaşmak için tıklayınız.