TOGÜ Tıp Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni

TOGÜ Tıp Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni

•  18 Kasım 2021 Perşembe

Üniversitemiz Tıp Fakültesi tarafından Dönem 1, Dönem 2 ve Dönem 3 öğrencilerine beyaz önlük giyme töreni düzenlendi. Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda gerçekleşen törene Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Bekir Süha Parlaktaş, Prof. Dr. İsa Gökçe, Prof. Dr. İbrahim Özbay, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık Özkan, Üniversite Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nihat Uluocak, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Tekdemir, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Dönem 3 öğrencisi Ceren Aydın yapmış olduğu konuşmada, hekimlik mesleğinin en önemli özelliğinin insana dokunabilmek olduğunu belirterek beyaz önlüğün merhametin, temizliğin ve güvenin sembolü olduğunu vurguladı. Bugün giyecekleri beyaz önlüklerin geleceğe umut olmasını dileyen Aydın dönem arkadaşları adına yapmış olduğu konuşmadan gurur ve onur duyduğunu belirterek sözlerini sonlandırdı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık Özkan yapmış olduğu konuşmada, geçmiş yıllarda 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri içerisinde önlük giyme töreninin de yapıldığını söyleyerek her iki törenin heyecanını ayrı ayrı yaşayabilmek adına önlük giyme töreninin bugüne planlandığını belirtti. Özkan konuşmasında insanı ve mesleği sevmekle başlayan hekimliğin sadece bir meslek değil aynı zamanda bir sanat olduğunu, mesleği sevenler açısından oldukça güzel sonuçlarının olduğunu vurguladı. Mezun olunan bilgilerle mesleğin ömür boyunca sürdürülemeyeceğini, hekimlerin kendilerini güncellemeleri gerektiğini belirten Özkan öğrencilere beyaz önlüğü ömürleri boyunca taşıyacaklarını bu yüzden de beyaz önlüğe yakışır bir meslek hayatı sürdürmeleri gerektiğini söyledi. Özkan beyaz önlüklerin hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin yapmış olduğu konuşmada, salgın sebebiyle önlük giyme töreni yapılamadığını bugün düzenlenen törenle bunun telefi edildiğini ifade ederek eğitim öğretime yeni başlayan öğrenciler açısından önlük giyme töreninin oldukça önemli olduğunu belirtti. Öğrencilerin ailelerine teşekkürlerini ileten Rektörümüz doktor adayı öğrencilere önlük giyme töreni düzenlemekten oldukça memnun olduğunu belirtti. Rektörümüz konuşmasında Tıp Fakültesi hastanesinin büyük gelişmeler gösterdiğini, Covid salgını sürecinde bölgesine ve Tokat’a yüksek destek sağladığını ifade ederek öğrencilerin çok fazla vaka görerek eğitimlerini devam ettirdiklerini söyledi. Bu anlamda Tıp Fakültemizden mezun olan öğrencilerin oldukça yetkin doktorlar olacağını vurgulayan Rektörümüz, doktor adaylarının her türlü farklılıklara saygı duymaları ve beyaz önlüğe yakışır bir meslek hayatı sürdürmeleri gerektiğini belirtti. Rektörümüz beyaz önlük giyen öğrencilere önlüklerinin hayırlı olması temennisinde bulunarak konuşmasını sonlandırdı.

Açılış konuşmaları sonrasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Tekdemir tarafından “Genç Hekimlere 5 Ders” başlıklı açılış konferansı gerçekleştirildi.

Program Dönem 1, Dönem 2 ve Dönem 3 öğrencilerine Rektörümüz, Rektör Yardımcılarımız ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri tarafından önlüklerinin giydirilmesiyle son buldu.