10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni

10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni

•  10 Kasım 2021 Çarşamba

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 83. yıl dönümünde üniversitemizde düzenlenen törenle anıldı. Rektörlük binası Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen anma töreninde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir Süha Parlaktaş Atatürk Anıtına çelenk sundu. Anma töreni 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu. Akabinde ise Atatürk’ün Sevdiği Türküler ve Şarkılar Konseri” gerçekleştirildi. Konser sonrası “Atatürk’ü Anlamak” konulu panel düzenlendi.

15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Salonu’nda gerçekleşen konser ve panele Garnizon ve 48. Piyade Alay Komutanı Piyade Albay Ayhan Ocak, Rektör yardımcılarımız Prof. Dr. İsa Gökçe, Prof. Dr. İbrahim Özbay, Prof. Dr. Bekir Süha Parlaktaş, Genel Sekreterimiz Fatih Alhan, Dekanlar, daire amirleri, akademik ve idari personelimiz ile öğrenciler katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Süha Parlaktaş, Atatürk’ün vefatının 83. yılını anma vesilesiyle bu programın yapıldığını ifade ederek Atatürk’ün eşsiz bir devlet adamı, dahi bir asker ve büyük bir aydınlatıcı ve yol gösterici olduğunu belirtti. Parlaktaş konuşmasında Atatürk’ün de söylediği gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalacağını, Atatürk’ün gösterdiği akıl ve bilim yolunun toplumumuz ve gençlerimiz sayesinde sonsuza kadar devam edeceğini söyledi. Parlaktaş konuşmasını anma törenine katkıda bulunanlara teşekkürlerini ileterek sonlandırdı.

Rektör Yardımcımızın konuşmaları sonrası üniversitemiz Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri Öğr. Gör. Dr. Ahmet Hakan Baş ve Öğr. Gör. Aziz Destegül ve öğrencileri tarafından hazırlanan Atatürk’ün sevdiği türkü ve şarkılar icra edildi. Akabinde ise Prof. Dr. İsmet Türkmen, Dr. Öğr. Üyesi Yunus Emre Tekinsoy ve Arş. Gör. Halil İbrahim Yücel’in panelist olarak katıldığı “Atatürk’ü Anlamak” konulu panel gerçekleştirildi.

Prof. Dr. İsmet Türkmen yapmış olduğu konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünce dünyasında etkili olan eğitim ve askeri hayatından bahsederek, hayatından anekdotlara yer verdi. Dr. Öğr. Üyesi Yunus Emre Tekinsoy, Atatürk’ün kişilik özelliklerinden söz ederek Atatürk’ün özgürlüğüne düşkünlüğünden, mücadele adamı olduğundan, gururuna düşkünlüğünden, kılık kıyafet ve yemek zevkinden bahsetti. Arş. Gör. Halil İbrahim Yücel ise Atatürk’ün dil ve kültür alanında yapmış olduğu çalışmalardan bahsederek dile ve kültüre çok önem verdiğini, bu çalışmaları ikinci kurtuluş savaşı olarak nitelendirdiğini belirtti.

Panel sonrası Garnizon Komutanı Piyade Alb. Ayhan Ocak ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Gökçe tarafından panelistlere teşekkür belgeleri takdim edildi.