Karabağ Zaferi Söyleşisi

Karabağ Zaferi Söyleşisi

•  9 Kasım 2021 Salı

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü tarafından “Karabağ Zaferi” konulu söyleşi gerçekleştirildi. Eğitim Fakültesi Şehit Hüseyin Kısa Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşiye Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eren Yürüdür, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Sönmez, akademik personel ile öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Ömer Faruk Sönmez yapmış olduğu konuşmada, “44 gün süren Karabağ zaferi hem can Azerbaycan için hem de Türk dünyası için önemli bir zaferdir. 5 şehir 4 kasaba ve 286 köyün geri alındığı ve 2907 şehidin verildiği zafer birçok mesajı içinde barındırıyor. Türk dünyası bir olduktan sonra birçok meseleyi halledeceğine inanıyorum. Temennim Türk dünyası böyle acılar bir daha yaşamasın. Dilde, fikirde, işte birlik şiarı ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Katılımlarınız için teşekkür ederim” dedi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eren Yürüdür yapmış olduğu konuşmada,  Karabağ zaferinin 1. yıl dönümünü kutlamak amacıyla bu söyleşinin gerçekleştiğini söyleyerek “Karabağ Türk Dünyasının kanayan bir yarasıydı, çok şükür Azerbaycan ordusu işgal edilmiş toprakları geri kazandı ve tekrar Azerbaycan Bayrağı o topraklarda dalgalanıyor” dedi. Yürüdür konuşmasında, “Türklerin önünü kesmek için, güçlü olmasını engellemek için herkes her şeyi yapıyor. Bize düşense birliğimizi daha da kuvvetlendirmek. Bir olacağız, güçlü olacağız, diri olacağız. Türkler Dünyada sözü olan bir millet olacak. Zaferimizi kutluyorum, Allah bir daha böyle işgaller göstermesin bize” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Protokol konuşmaları sonrası sinevizyon gösterisi izlendi. Akabinde ise üniversitemiz Azerbaycanlı Öğrenciler Temsilcisi Seymur Aghayev “Karabağ Zaferi” konulu söyleşisini gerçekleştirdi. Aghayev söyleşisinde 30 yıldır süren düşman esaretinin Azerbaycan ordusunun ve halkının verdiği emsali olmayan mücadele sonucu 44 gün süren savaş sonucunda sona erdiğini belirterek 4 Ekim'de Cebrayil,  17 Ekim'de Fuzuli, 20 Ekim'de Zengilan, 25 Ekim'de Gubadlı ve 8 Kasım'da Şuşa’nın kurtarıldığını söyledi. Türkiye,  Afganistan, Ukrayna, Pakistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Azerbaycan'ı desteklediğini belirten Aghayev, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin iki müttefik ülke veya dost ülke kavramlarından daha büyük olduğunu vurgulamak istediğini söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.