TOGÜ Kariyer Fuarı 21

TOGÜ Kariyer Fuarı 21

•  4 Kasım 2021 Perşembe

Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) tarafından TOGÜ Kariyer Fuarı düzenlendi. 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan açılışa Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban, Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin,  Vali Yardımcısı Kaya Çelik, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Bahri Bostancı, İl Genel Meclis Başkanı Av. Erol Duyum, Rektör yardımcılarımız, daire amirleri, özel sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Programda üniversitemiz Devlet Konservatuvarı öğrencileri tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi. Dinleti sonrası protokol konuşmalarına geçildi.

Açılış konuşmasını KARMER Müdürü Doç. Dr. Doğan Bozdoğan yaptı. Bozdoğan konuşmasında fuar ile ilgili bilgiler aktararak fuara ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda kamu ve özel firmanın katılım sağladığını söyledi. Katılım gösteren firmaların bir kısmının öğrencilerden CV toplayarak iş ve staj imkânı sunacağını belirten Bozdoğan diğer firma ve kurumların ise istihdam süreçleri hakkında eğitimler vereceğini söyledi. Bozdoğan 30’un üzerinde sertifikalı eğitimin de verileceğini ifade ederek katkılarından dolayı Rektörümüze ve emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu yapmış olduğu konuşmada, böyle bir organizasyonda yer almaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek fuarın düzenlenmesini sağlayanlara teşekkürlerini iletti. Külahçıoğlu 2 gün boyunca Tokat’ta gençlerle tarımsal sanayinin önemi ve istihdama katkısı konusunda istişare fırsatı bulacağını belirterek konuşmasını sonlandırdı.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin yapmış olduğu konuşmada üniversitemiz hakkında bilgiler vererek üniversitemizin yaklaşık 35 bin öğrencisinin bulunduğunu, uluslararası öğrenci sayısının ise 3500 civarında olduğunu belirtti. Rektörümüz konuşmasında üniversitemizin Orta ve Doğu Karadeniz’in 3. büyük üniversitesi olduğunu söyleyerek öğrencilerin eğitimine yüksek düzeyde destek sağladıklarını ifade etti. İlki düzenlenen kariyer fuarına beklenilenden daha yüksek bir katılımın olduğunu söyleyen Rektörümüz fuarın öğrencilere istihdam ve staj sağlama noktasında da katkı sağlayacağını ifade etti. KARMER’in özel sektörün ihtiyaçları doğrultusunda müfredatta olmayan eksiklikleri tamamladığını ifade eden Rektörümüz katkılarından dolayı KARMER Müdürü Doç. Dr. Doğan Bozdoğan’a teşekkürlerini iletti.

Programda konuşan Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu fuarın üniversitemize ve şehrimize hayırlar getirmesini dileyerek katılımcılara teşekkürlerini iletti. Eroğlu konuşmasında üniversitemiz tarafından kurulan yeni fakülteler ve uluslararası öğrencileri kentte ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek Rektörümüzü yapmış olduğu yeniliklerden dolayı tebrik etti. Eroğlu konuşmasında KARMER’e fuara yapmış olduğu katkılarından dolayı teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

Açılış konuşmaları sonrası fuar açılışı gerçekleştirilerek stantlar gezildi.