Üniversitemizden Bir İlk: Uluslararası Öğrenci Yetenek Sınavı

•  3 Kasım 2021 Çarşamba

Türkiye’de ilk kez bir devlet üniversitesi tarafından yapılan yurt dışı yetenek sınavı Üniversitemiz tarafından gerçekleştirildi. Uluslararası Öğrenci Sınavları (TOGÜ-YÖS) kapsamında öğrencilerin ülkemize ve üniversitemize her geçen gün artan ilgisini karşılamak üzere düzenlenen sınav Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapıldı. Müzik, resim ve spor bilimleri alanlarında gerçekleştirilen ve Azerbaycan Devlet Milli Konservatuvarı ile Bakü Olimpiyat Stadı Spor Kompleksinde organize edilen sınavlarda Eğitim Fakültesi’nden Prof. Dr. Mehemmed Yüzbaşıyev, Doç. Dr. Özlem Onuk, Spor Bilimleri Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Soylu ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü’nden Dr. Öğr. Üyesi Fehim Kuruloğlu yer aldı. Sınavlara Azerbaycan Devlet Milli Konservatuvarı Rektörü Prof. Dr. Siyavuş E. Kerimi, Bakü Eğitim Müşaviri Dr. Nihat Büyükbaş ve Bakü Türk Anadolu Lisesi Öğretmeni Gökçe Yılmaz da destek verdi.