Geleceğin Öğretmenini Yetiştirmek Çalıştayı ve Şükriye Nihal Ağaoğlu Çok Amaçlı Konferans Salonunun Açılışı

•  18 Ekim 2021 Pazartesi

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından “Geleceğin Öğretmenini Yetiştirmek: İhtiyaç Analizi Çalıştayı” programı ve Şükriye Nihal Ağaoğlu Çok Amaçlı Konferans Salonunun açılış programı yapıldı. Programa Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Rektör yardımcılarımız Prof. Dr. İsa Gökçe, Prof. Dr. Bekir Süha Parlaktaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Gürbüz, akademik personel ile öğrencilerimiz katıldı.

Çalıştay öncesi Fikret Ağaoğlu tarafından yaptırılan Şükriye Nihal Ağaoğlu çok amaçlı konferans salonunun açılışı yapıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, çok amaçlı salonun açılışı için katkılarından dolayı Ağaoğlu ailesine teşekkürlerini ileterek salonun hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Çalıştayın açılış konuşmasını Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eren Yürüdür yaptı. Yürüdür konuşmasında çalıştay ile ilgili bilgilere yer vererek 80 katılımcının çalıştaya katıldığını ifade etti. Yürüdür, Milli Eğitim’den ve özel sektörden temsilcilerin katıldığı çalıştayın raporlaştırılarak ülke hizmetine sunulacağını bildirdi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Gürbüz yapmış olduğu konuşmada, çalıştayın gerçekleşmesinden dolayı çok memnun olduğunu ifade etti. Gürbüz, bu çalıştaydan olabildiğince faydalanılacağını ve ülkenin faydasına da sunulacağını söyledi. Üniversitenin kapılarının Milli Eğitim Müdürlüğüne sonuna kadar açık olduğunu ifade eden Gürbüz işbirliğinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin’e teşekkürlerini iletti.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin yapmış olduğu konuşmada öğretmenlerin bir ülkenin gelişimi ve geleceği için ne kadar önemli olduğunu geçirmiş olduğumuz salgın sürecinde gördüğümüzü söyleyerek kendilerine teşekkürlerini ifade etti. Rektörümüz konuşmasında bu yılın üniversitemiz açısından pandemiden çıkmış ve yeni atılımların yapılacağı bir yıl olacağını belirterek üniversitemizin yeni başarılara imza atacağını söyledi. Times Higher Education Emerging Economies serisinde üniversitemizin Dünya 401 + sersisinde yer aldığını belirten Rektörümüz bu ay içerisinde açılacak olan Güneş enerjisi santrali, katı atık kompost tesisi ve sıfır atık hedefleri doğrultusunda geçen yıl 412. olan üniversitemizin sıralamasının yükseleceğini kaydetti.

Rektörümüz konuşmasında gerçekleştirilen çalıştay ile öğretmenlik konusunda önemli fikirlerin paylaşılacağını ve bu bilgiler doğrultusunda öğretmenlik mesleğinin geleceğine ışık tutulacağını belirterek çalıştayın hayırlara vesile olmasını diledi. Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Şükriye Nihal Ağaoğlu Çok Amaçlı Konferans Salonunun açılışına verilen destekten dolayı Dr. Öğretim Üyesi Naci Ağaoğlu ve Necla Say’a teşekkür plaketi takdim etti.