Üniversitemizden Temizlik, Hijyen ve Dezenfeksiyon Eğitimi

•  16 Ekim 2021 Cumartesi

Üniversitemiz tarafından hizmet içi eğitim kapsamında kurumumuzda görevli personelimize “Temizlik, Hijyen ve Dezenfeksiyon” eğitimi verildi. İş Sağlığı ve Güvenliği Birimimiz tarafından düzenlenen ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü İş Sağlığı ve Güvenliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yakup Budak ve İSG Koordinatörü Cahit Açıkkapı tarafından verilen, sınıf ve üniversitemizin tüm alanlarında temizlik, hijyen ve dezenfeksiyonun nasıl yapılacağının uygulamalı olarak anlatıldığı eğitime merkez ve ilçelerde görev yapan tüm personel katıldı. Ayrıca eğitimde Covid-19 Pandemisine yönelik olarak yapılan faaliyetlere de yer verildi. Bu kapsamda, Yükseköğretim Kurulu tarafından yayınlanan kılavuzlar temel alınarak COVID-19 Pandemisi için Dünyaca kabul görmüş tüm önlemlerin alındığı ve üniversitemizin tüm birimlerinin yüz yüze eğitime hazır hale getirildiği ifade edildi. Öncelikli olarak öğrenci, akademik ve idari personelin sağlığı ve güvenliğinin düşünüldüğü önlemler kapsamında derslikler, fiziki ve sosyal alanlar, kütüphaneler gibi yaşam alanlarımız tamamen insan sağlığına ve çevreye uyumlu ürünler ile temizlenip dezenfekte edildi. Eğitimde, önlemler kapsamında üniversitemizde bulunan ortak alanlarda kullanılması için dezenfektan ve tıbbi atık çöp kutularının yerleştirildiği; COVID-19 pandemi bilgilendirmesi amacı ile uygun görülen fiziki alanlara afiş ve görsellerin asıldığı; Üniversite Eğitim Aile Sağlığı Merkezimizde PCR testi yapıldığı; tüm bu süreçlerin titizlikle kontrol edildiği ifade edildi.