1.Uluslararası Şiddet ve Şiddeti Önleme Kongresi

•  11 Ekim 2021 Pazartesi

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Mobbing Eğitim Yardım Araştırma Derneği işbirliği ile düzenlenen 1.Uluslararası Şiddet ve Şiddeti Önleme Kongresi açılış programı gerçekleştirildi. 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Salonu’nda yapılan açılışa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İsa Gökçe, Makedonya Anayasa Mahkemesi Eski Başkanı Salih Murat, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Eğitim Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, protokol ve akademisyenler katıldı.

Kongre Başkanı Prof. Dr. Nermin Gürhan yapmış olduğu açılış konuşmasında kongre hakkında bilgiler aktardı. Şiddetin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de artarak devam ettiğini aktaran Gürhan şiddetin çeşitlerinin de arttığını ifade etti. Şiddetle mücadele etmemiz için şiddeti çok unsura bölmek yerine şiddeti daha dar kapsamda ele almak gerektiğini söyledi. Bu mücadele için insan, doğa ve hayvana şiddet olarak üç temel başlıkta şiddetin ele alınması gerektiğini belirtti. Gürhan bu kongrenin şiddeti önleme açısından bir adım olacağını ümit ettiğini ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.

Mobbing Eğitim Yardım Araştırma Derneği Başkanı İsmail Akgün yapmış olduğu konuşmada derneğin faaliyetlerinden bilgiler aktardı. Şiddeti önleme konusuna çok önem verdiklerini söyleyerek kongre boyunca çok değerli çalışmaların yapılacağını ifade etti. Akgün, kongrede Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek konuşmasını bitirdi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda Demirtürk yapmış olduğu konuşmada şiddetin bir terbiye mekanizması veya çatışma çözme yöntemi olmadığını, sadece bir öfke kontrolü başarısızlığı, irade zayıflığı veya bir cinnet hali olarak da ele alınmaması gerektiğini söyledi. Şiddetin, bazen son derece bilinçli, kontrollü, planlı ve sistematik bir şekilde uygulandığını belirten Demirtürk, sorunların tespiti ve çözümleri için atılması gereken adımların belirlenmesi gerekmekte olduğunu ifade etti. Düzenlenen kongre ile akademisyenlerin, öğrencilerin, kanaat önderlerinin faydalanabileceği veri ve istatistiklerin ortaya konulmasının hedeflendiğini belirterek kongrenin faydalı olmasını diledi.

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç yapmış olduğu konuşmada şiddet konusunda ayrıntılı bilgiler aktararak Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu hakkında bilgiler verdi. Kılıç, kongrede oldukça kapsamlı konuların tartışılacağını belirterek bildiri sahiplerine teşekkürlerini iletti. Prof. Dr. Muharrem Kılıç, yapılan kongrenin düzenlenmesinde katkılarından dolayı teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

1.Uluslararası Şiddet ve Şiddeti Önleme Kongresi üniversitemiz 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi’nde 11-13 Ekim tarihleri arasında devam edecek.