Osmanlıdan Cumhuriyete Darbeler ve Toplum

Osmanlıdan Cumhuriyete Darbeler ve Toplum

•  17 Temmuz 2021 Cumartesi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Yasemin Er Tuna’nın moderatörlüğünde “Osmanlıdan Cumhuriyete Darbeler ve Toplum” konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansa Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Sevda Gülşah Yıldırım konuşmacı olarak katıldı.  Konferansta Yıldırım, Cumhuriyet tarihimizdeki darbelerin nedenleri, gelişim süreçleri ve sonuçları üzerine bilgiler verdikten sonra Türk toplumunun darbelerden nasıl olumsuz bir biçimde etkilediğini belirtti. 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı Türk Milleti'nin demokrasiye olan bağlılığının bütün dünya milletlerine örnek olduğunu, ayrıca halkımızın milli birlik ve beraberlik duygusuna çok kuvvetli bir şekilde sahip olduğunu vurguladı.