TÜBİTAK 4007 Tokat Bilim Şenliği Projesi

TÜBİTAK 4007 Tokat Bilim Şenliği Projesi

•  26 Mayıs 2021 Çarşamba

Tokat il Milli Eğitim Müdürlüğü yürütücülüğünde, Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi ve Üniversitemiz işbirliği ile hazırlanan “TÜBİTAK 4007 Tokat Bilim Şenliği Projesi” kabul edildi. Proje kapsamında bilim gösterileri, sanat ve drama atölyeleri, robotik-3D tasarım- artırılmış gerçeklik, deneysel uygulamalar, yarışmalar, sergiler, seminerler, eğitimler ve söyleşiler gerçekleştirilecek. 33 atölyeden oluşan projede atölyeler üniversitemiz öğretim üyelerinin liderliğinde gerçekleşecek. Bilimin günlük hayatın her alanında yer aldığı ve her konuya bilimsel bir bakış açısı ile yaklaşılabileceğini aktarma amacıyla birbirinden çok farklı alanlarda tasarlanan atölyelere okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteden 6300 öğrenci katılacak. Proje ile bilim kültürünün öğrenciler özelinde toplumda yaygınlaştırılması, etkinlikler ile bilgiye ve bilim insanına yönelik olumlu bakış açısının kazandırılması, bilim-teknoloji-toplum arasındaki etkileşimin artırılması, toplumsal yaşam içerisindeki ihtiyaçlar ve bunlara yönelik atılan her adımın bilimsel yolculuğun bir parçası olduğunu Tokat ilinde yaşayan herkese aktarabilmek ve bu sayede bilimi sevdirmek hedefleniyor.