Üniversitemizde Yetiştirilen Sebze Fidelerinin Satışı Başladı

•  28 Nisan 2021 Çarşamba

Üniversitemiz Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Seralarında yetiştirilen Tokat biberi, Tokat domatesi, pembe domates, hibrit yer domatesi, sofralık salçalık domates, kapya biber, sivri biber, kıl biber, kavun, siyah kabuk karpuz, alaca karpuz, sırık hıyar, yer hıyarı, kabak ve bal kabağı fidelerinin satışları başladı.

Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Naif Geboloğlu yaptığı açıklamada, “hazır sebze üretimini yaygınlaştırmak amacıyla kurulan seralarda yetiştirilen fideler pandemi döneminde yoğun ilgi görüyor. Çiftçilerin yanı sıra hobi bahçesi olan vatandaşlar da fideleri maliyetine alma imkânı buluyor. Geçen yıla göre fide taleplerinde yüzden 30'luk bir artış yaşandı. Biz de bu yıl 1 milyon 200 bin dolayında bir tohum ekimi yaptık” dedi. Talebin oldukça fazla olduğunu belirten Geboloğlu yapılan çalışmalarla özel sektöre bilgi üretildiğini ve tecrübeli eleman yetiştirildiğini söyledi.