Devlet Konservatuvarı Webinar İnternet Söyleşileri

•  20 Nisan 2021 Salı

Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü tarafından hazırlanan webinar internet söyleşileri devam ediyor. Bu kapsamda ilki kemençe sanatçısı Derya Türkan, ikincisi Kabak Kemâne sanatçısı Uğur Önür ile yapılan söyleşiler Kanun sazı sanatçısı Göksel Baktagir, Ses sanatçısı Yahya Geylan, Keman-ses sanatçısı Canan Sezgin Geylan ve Keman sanatçısı Baki Kemancı ile devam etti.
Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü öğretim görevlisi Funda Kekik Kal’ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşiler serisinin üçüncüsüne İstanbul Devlet Türk müziği topluluğu sanatkârı ve Kanun sazı üstâdı Göksel Baktagir konuk oldu. Baktagir söyleşide kendi müzikal geçmişi ve kanun sazı ile ilgili teknik ve uygulama konularında detaylı bilgiler aktardı.
       Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü öğretim görevlisi Aziz Destegül’ün moderatörlüğünde yapılan söyleşiler serisinin dördüncüsüne TRT İstanbul radyosu ses sanatçısı Yahya Geylan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Keman ve Ses Sanatçısı Canan Sezgin Geylan konuk oldu. Sanatçılar, Ülkemiz Devlet Konservatuvarlarında Türk Müziği Repertuvar dersleri hakkında bilgiler vererek Türk Mûsikîsinde transpoze, taksim yapma ve harici teknik hususlar konusunda açıklayıcı bilgiler aktardılar.
       Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Banu Geboloğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşiler dizisinin beşincisine ise Keman Üstadı Baki Kemancı konuk oldu. Kemancı söyleşisinde Türk müziği keman eğitimi konusunda detaylı bilgilere yer verdi.
       Webinar internet söyleşi serisi, üniversitemiz sosyal medya hesaplarından ve Devlet Konservatuvarı resmi instagram hesabından yayınlandı.