Genişletilmiş Senato Toplantısı

Genişletilmiş Senato Toplantısı

•  19 Nisan 2021 Pazartesi

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın katılımıyla Üniversitemiz genişletilmiş senato toplantısı gerçekleştirildi. YÖK Başkanı Saraç’ın video konferans ile katıldığı ve üniversitemiz 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Rektör yardımcılarımız, dekanlarımız, dekan yardımcılarımız, merkez müdürlerimiz ve daire başkanlarımız katıldı.

Toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin üniversitemiz hakkında açıklayıcı bilgiler aktardı. Rektör Şahin sunumunda akademik birimler, öğrenci sayıları, akademik personel sayıları, uluslararasılaşma çalışmaları, 100/2000 YÖK doktora burslu öğrenci sayıları, AB projeleri, termal tedavi merkezi, sıfır atık projesi, enerji çalışmaları ve üniversitemizin derecelendirme kuruluşlarındaki başarıları konularında detaylı bilgiler verdi. %78 olan öğrenci doluluk oranının iki yıl içerisinde %95’e ulaştığını belirten Rektör Şahin üniversitemizin gelişiminin hızla devam ettiğini ifade ettikten sonra kısa dönem hedeflerinden de bahsederek sunumunu sonlandırdı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç öğretim elemanlarına hitap etti. Öncelikle Yeni YÖK, kaynaklara açık erişim, YÖK kariyer, yatay geçişler ve özel öğrenci düzenlemeleri ile ilgili gerçekleştirilen düzenlemeler hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Başkan Saraç yapmış olduğu konuşmada üniversitemizin gelişiminden duyduğu memnuniyeti belirterek yapılan çalışmaların somut adımlar olduğunu ifade etti. Başkan Saraç, Türk Yüksek Öğretim Sisteminin giderek daha da geliştiğini ifade ederek başlatmış oldukları projeler hakkında bilgiler verdi. Laboratuvar, öğrenci sayıları ve akademik niteliğin elbette önemli olduğunu belirten Saraç bilimin ahlak temeli üzerinden gelişmesi gerektiğini belirtti. Başkan Saraç konuşmasında, öğrenciye rehberlik yapmanın, doğru olanın, milli olanın gösterilmesinin önemini vurguladı.

Senato üyelerinin görüşlerini de dinleyen Başkan Saraç, üniversitemizin diğer birçok üniversiteye kıyasla hızlı bir gelişim gösterdiğini, öğretim üyesi sayısının birçok üniversiteye göre iyi durumda olduğunu, temel fakülteleri ve doluluk oranlarıyla üniversitemizin göz doldurduğunu belirtti. İleriki süreçte daha çok doktora programı açılmasını da tavsiye eden Başkan Saraç üniversitenin öğretim üyesi de yetiştiren bir nitelik kazanmasını arzu ettiğini belirtti.

Toplantının sonunda YÖK Başkanımız Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç katılımlarından ve vermiş olduğu bilgilerden dolayı Rektörümüze ve senato üyelerine teşekkürlerini iletti.    Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin de katılımları ve katkıları için YÖK Başkanı Saraç’a teşekkürlerini ifade etti.