“Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir?” Söyleşisi

•  10 Nisan 2021 Cumartesi

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi, Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (TOGÜSEM) ve Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Togüsem Talks etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eren Yürüdür, TOGÜSEM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Sertan Talas, Tokat İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Taştan katıldı. Söyleşi üniversitemiz sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı.

Moderatörlüğünü TOGÜSEM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Sertan Talas’ın yaptığı etkinliğe Eğitim Bilimci ve Yazar Dr. Özgür Bolat konuk oldu. “Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir?” konusunda sunumunu gerçekleştiren Bolat, bütünlüğü bozulan çocukların yaşadığı içsel motivasyon kaybının nedenlerini aktararak bu nedenlerin anne-babaların çocuklarına yönelik yansıttığı kıskandırma, kıyas, etiketleme, anne-baba ile öğretmen tutumunda farklılık yaşanması, aşırı baskı, beklenti ve mükemmeliyetçilik gibi tutumlardan kaynaklandığını belirtti. Dış kaynaklı ve iç kaynaklı olmak üzere iki çeşit birey olduğunu vurgulayan Bolat, iç kaynaklı bireylerin, ‘‘ben sadece ben olduğum için değerliyim’’ inancına sahip olduğunu, dış kaynaklı bireylerin ise dışa bağımlı yaşadığını ifade etti. Dış kaynaklı bireylerin hırslı ve hedef amaçlı olduğunu, iç kaynaklı bireylerin ise azimli ve vizyon odaklı olduğunu belirten Bolat, katılımcıların sorularını da cevaplandırdı. Bolat, insanların ‘‘Ben diğer insanların hayatına nasıl dokunabilirim, onların hayatına nasıl ve ne şekilde katkı sağlayabilirim?’’ sorularını kendilerine sormalarını ve o doğrultuda hayatlarının akışına yön vermeleri gerektiğini söyleyerek sözlerini tamamladı.