Rektör Şahin’den Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezine Ziyaret

•  29 Mart 2021 Pazartesi

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezini ziyaret ederek yapılan çalışmaları inceledi. İhlas Haber Ajansı’na da konuşan Rektörümüz Kariyer Merkezinin yapmış olduğu faaliyetler ile ilgili açıklayıcı bilgiler verdi.

Rektör Şahin yapmış olduğu açıklamada Kariyer Merkezinde öğrencilere çeşitli eğitimlerin verildiğini belirterek iş başvurusu sürecinde özgeçmiş hazırlama, kendini iyi ifade etme gibi konularda öğrencilere destek sağlandığını söyledi. Rektörümüz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Öğrencilerin üniversitemizdeki eğitimi sürecinde müfredata bağlı olarak muhtelif kazanımları oluyor. Ancak iş ararken veya başvuruda bulunurken bu müfredat ile başvurmuş olduğu iş arasında bazı eksiklikler, uyumsuzluklar veya telafi edilmesi gereken bilgi ve beceriler bulunuyor. Bu eğitimleri, okul müfredatının dışında ilave bir eğitim vererek dinamik bir şekilde onların sektörde istihdamına katkı sağlamış oluyoruz. Merkezimizde iş görüşmesi, öz geçmiş hazırlama, kılık kıyafet tercihleri, güzel konuşma gibi birçok konuda eğitim veriliyor. Ayrıca öğrencilerin kendi iş alanları ile ilgili her bir özel konuda uzmanlar tarafından eğitim sağlanıyor. Bunun dışında kariyer merkezimizin sektörle de işbirliği bulunuyor. Dolayısıyla sektör istihdam yapmak istediği zaman Kariyer Merkezine başvurup uygun kişilerin seçiminde kendilerine destek olabiliyoruz.” Katılımın yoğun olduğunu da söyleyen Rektör Şahin 2500 civarında öğrenciye eğitim verildiğini belirterek salgın sonrası öğrencilerin gelmesiyle katılımın oldukça yükseleceğini ifade etti.

Kariyer Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Aslı Yerlikaya yaptığı açıklamada, “Merkezin kuruluş amacı hem öğrencilere hem de mezunlara kariyer yollarında bir ışık olmak” diyerek bu amaçla çeşitli faaliyetlerin yapıldığını belirtti. Söyleşiler, sektörlerde ön plana çıkan insanların öğrencilerle buluşturulması gibi faaliyetlerin yapıldığını belirten Yerlikaya, “Öğrencilerimizin bazı becerilere sahip olması gerekiyor. Bu becerilere erişebilmeleri için onlara çeşitli eğitimler düzenliyoruz” dedi.