Eğitim Aile Sağlığı Merkezi Açılışı

•  23 Mart 2021 Salı

Üniversitemiz Taşlıçiftlik Yerleşkesi’nde Eğitim  Aile Sağlığı Merkezi açıldı. Yapılan açılışa Rektör Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsa Gökçe, Prof. Dr. İbrahim Özbay, Prof. Dr. Bekir Süha Parlaktaş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık Özkan, Rektör Danışmanlarımız Prof. Dr. Kubilay Özyer, Doç. Dr. Doğan Bozdoğan, Doç. Dr. Serhat Karaman, Üniversite Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nihat Uluocak, Genel Sekreter Fatih Alhan, Sağlık İl Müdürü Op. Dr. Hacı Ahmet Sümbül, Eğitim Aile Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nagihan Yıldız Çeltek katıldı.

Açılışta konuşan Sağlık İl Müdürü Op. Dr. Hacı Ahmet Sümbül, teorik eğitimler sonrası Eğitim Aile Sağlığı Merkezlerinde pratik eğitimlerin verildiğini ifade ederek merkezin üniversite bünyesinde bulunmasının artılarının olduğunu söyledi. Açılışı yapılan Eğitim Aile Sağlığı Merkezinin hem asistanlar hem de öğrenciler açısından faydalı olacağını belirten Sümbül merkezin hayırlara vesile olmasını diledi. Sümbül öğrenci ve asistanların çalışmalarında başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Rektör Prof. Dr. Bünyamin Şahin Eğitim Aile Sağlığı Merkezinin kuruluş süreci ile ilgili bilgiler aktararak merkezin oldukça faydalı olacağını belirtti. Öğrenci ve çalışanların tamamına aile hekimliği hizmeti sağlanacağını ifade eden Rektörümüz çalışanlarımız ve öğrencilerimizin aile hekimliği için Eğitim ve Aile Sağlığı Merkezine kayıtlarını aldırmalarını istedi. Merkezin hem asistanlara hem de intörn öğrencilere eğitim alma imkânı da sağladığını belirten Rektör Şahin merkezin hayırlara vesile olmasını dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Akabinde ise Eğitim Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışı yapıldı. Merkez, Üniversitemiz Taşlıçiftlik Yerleşkesinde hizmet verecektir.