Tarım Teknolojilerinde Gelinen Son Nokta: Hassas Tarım Söyleşisi

•  23 Mart 2021 Salı

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Metin Özgüven, Okan Dedeoğlu ile Taze Gündem programına konuk oldu. Özgüven söyleşisinde "Tarım Teknolojilerinde Gelinen Son Nokta: Hassas Tarım" konusunda açıklayıcı bilgiler aktardı. Hassas tarım ile toprağın ihtiyacı kadar gübrelemenin yapıldığını ve bölgesel olarak bu miktarın değiştiğini söyleyen Özgüven hassas tarımın ürünün verimliliğini doğrudan etkilediğini belirtti. Hassas tarımın günümüzdeki öneminden de bahseden Özgüven Türkiye’nin geleceği açısında hassas tarımın oldukça önemli olduğunu vurguladı.