Küresel İklim Değişiminde Niksar, Su ve Kelkit Havzası Webinarı

•  22 Mart 2021 Pazartesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Niksar Belediyesi ve Suez Konsilting tarafından “Küresel İklim Değişiminde Niksar, Su ve Kelkit Havzası” webinarı düzenlendi. Düzenlenen webinara Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin de katıldı. Avrupa Birliği tarafından desteklenen “Niksar Su ve Atıksu Projesi”  görünürlük faaliyeti ve “22 Mart Dünya Su Günü” etkinlikleri kapsamında düzenlenen webinar 2 oturum halinde gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin yapmış olduğu konuşmada Kelkit Havzasının ve suyun önemine değinerek öğretim üyelerimizin bu tip çalışmalara katılımının özendirildiğini ve bürokratik engellerin kaldırıldığını belirtti. Rektör Şahin programa katılım sağlayanlara teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

Webinarda üniversitemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hakan Mete Doğan “Küresel Isınma ve İklim Değişimi Süreçlerinde Suyun Önemi”, Prof. Dr. Nihat Yeşilayer “Suyun Yaşamsal Değeri”, Dr. Öğr. Üyesi Ekrem Buhan “Küresel İklim Değişimi Dönemlerinde Kelkit Havzasının Tehdit ve Fırsatları” ve Dr. Öğr. Üyesi Orhan Mete Kılıç “Kelkit Havzasının Ekolojik Riskleri” konularında sunumlarını gerçekleştirdiler.