Türk Dünyasında Nevruz Söyleşisi

Türk Dünyasında Nevruz Söyleşisi

•  22 Mart 2021 Pazartesi

Üniversitemiz Türk Dünyası Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Türk Dünyasında Nevruz” söyleşisi gerçekleştirildi. Söyleşi TOGÜ Türk Dünyası instagram hesabından canlı olarak yayınlandı.

Türk Dünyası Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ömer Faruk Sönmez’in moderatörlüğünde yapılan söyleşiye Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinden Dr. Ulanbek Alimov katıldı. Alimov, 21 Mart Nevruz Bayramı’nın Türk dünyasında yüzyıllardır kutlandığını ifade ederek Nevruzun doğanın uyanışı ile beraber dostluğu, sevgiyi barışı, huzuru, birlik ve beraberliği ifade ettiğini söyledi. Nevruz bayramının Türk cumhuriyetlerinin bağımsızlıklarını kazandıktan günümüze kadar bu coğrafyada resmi bayram olarak kutlanmakta olduğunu ve resmi tatil ilan edildiğini söyleyen Alimov Nevruz’un Türk dünyasını birleştiren bir bayram olarak görüldüğünü ifade etti.

Merkez Müdürü Prof. Dr. Ömer Faruk Sönmez ise Nevruz’un Türk dünyasında birleştirici bir bayram olduğunu, bu bayramın birlik berberliğe maya teşkil ettiğini ve her geçen gün ülkemizde ve Türk dünyasında coşku ile kutlandığını ifade ederek sözlerini tamamladı.