Türk Dünyası Açısından Çanakkale Zaferi Söyleşisi

•  21 Mart 2021 Pazar

Üniversitemiz Türk Dünyası Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Türk Dünyası Açısından Çanakkale Zaferi” söyleşisi gerçekleştirildi. Söyleşi TOGÜ Türk Dünyası instagram hesabından canlı olarak yayınlandı.

Türk Dünyası Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ömer Faruk Sönmez’in moderatörlüğünde yapılan söyleşiye Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Asya Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinden Dr. Sinan Demirtürk katıldı. Demirtürk 106 yıl önce kazanılan zaferin sadece Türk dünyası için değil İslam dünyası için de önemli olduğunu belirterek zaferin sonuçlarının tüm dünyada yankı uyandırdığını, milletimizin toprak bütünlüğünü sağlanmakla beraber Türk dünyasının geleceğini şekillendirdiğini ifade etti. “Bugün Türk dünyasından bahsediliyorsa Çanakkale Zaferi bunun en önemli adımıdır” diyen Demirtürk “Çanakkale Zaferi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde sadece ordunun değil milletimizin de her şeyini ortaya koyarak kazandığı bir zaferdir” dedi. Demirtürk TOGÜ ve Türk Dünyası Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

Merkez Müdürü Prof. Dr. Ömer Faruk Sönmez ise “Tarih yapmak kadar, onu geleceğe doğru ve etkili bir şekilde aktarmak da önemlidir. Gelecek nesillere bu tarihin ruhunu vermek tarihin yazılması kadar etkilidir. Çanakkale savaşı balkan savaşlarının izlerini silmekle kalmayıp Türk dünyasının birlik ve beraberliğine adım atıldığı bir zaferdir” diyerek sözlerini tamamladı.